Prozradím vám další střípek ze své mozaiky efektivity. Pokud vám následující věty jsou povědomé, tak je článek určen přímo pro vás:

Tyjo, vždyť jsem si to kopíroval, jaktože mi to nejde vložit?

Tyjo, tohle jsem si před chvílí někam kopíroval, kde to teď budu sakra hledat?

Pokud používáte schránku (CTRL+C, CTRL+V) na ukládání něčeho, co budete potřebovat až za chvilku, určitě se vám stalo, že jste si to omylem přepsali dalším kopírováním. Nebo když kopírujete víc údajů z jednoho místa do druhého, tak pořád musíte přepínat okna. Říkáte si, že by bylo fajn, kdyby si to pamatovalo víc věcí, co tam uložíte. A ono může…

Windows to neumí samy od sebe, je potřeba nainstalovat aplikaci Ditto (alternativně můžete vyzkoušet ClipX nebo CLCL, ale oba vypadají už dál nerozvíjené).

Ditto

Ditto je jednoduchá aplikace, která sleduje, co vložíte do schránky a pomocí klávesové zkratky vám umožní vložit i věci, které už z běžné schránky zmizely.

  1. Nejdříve si Ditto stáhněte (odkaz Download) a nainstalujte.
  2. Potom přejděte do nastavení a v záložce "General" zaškrtněte "Start Ditto on System Startup".
  3. Dále v záložce "Keyboard Shortcuts" si klikněte do pole "Activate Ditto" a zmáčkněte levý Alt + C (jako klávesovou zkratku).
  4. Ditto teď bude sledovat schránku a pamatovat si, co jste tam vložili.
  5. Až budete potřebovat něco, co jste měli v běžné schránce, ale už nemáte, tak stačí zmáčknout levý Alt + C a vybrat si:

Používáte Ditto? Nebo jiný clipboard manager? Nebo nic...a proč? Podělte se v komentářích!